Ce animal poate trăi fără apă mai mult timp decât o cămilă?

În conformitate cu „regula celor 3”, oamenii pot supraviețui doar 3 minute fără oxigen, 3 zile fără apă și 3 săptămâni fără hrană ,iar o camila poate rezista fara apa 15 zile.

cămilă

cămilă

Cu toate acestea, în lumea fascinantă a animalelor, unele specii au dezvoltat capacități extraordinare care le permit să reziste mult mai mult în condiții extreme.

Imaginați-vă că vă aventurați într-o călătorie epopeică prin deșert și alegi să străbați aceste teritorii aride călare pe o girafă, în loc de o cămilă. Acest companion neobișnuit te-ar putea purta cu o săptămână mai departe pe drum decât o cămilă. Girafele demonstrează o rezistență remarcabilă, putând rezista până la 21 de zile fără să bea apă.

girafa

Contrar cămilelor, care au abilitatea de a stoca cantități mari de apă în corpul lor, girafele depind de o strategie ingenioasă. Ele extrag umiditatea de care au nevoie din plantele pe care le consumă, în special din frunzele de salcâm. Un detaliu fascinant este că, pentru a satisface această necesitate vitală, girafele trebuie să-și desfășoare picioarele din față pentru a ajunge la apa de la nivelul solului.

Citeste si:

Distribuie mai departe