9 alimente care te pot ucide daca le consumi excesiv

1-Cireșe, caise, prune, piersici= cianura.Samburii acestor fructe conțin compuși cianogeni care se transformă în cianură atunci când sunt zdrobiți si consumati ulterior,potrivit celor de la  British Columbia Drug si Poison Information Center.

 O singură cireșă produce aproximativ 0,17 grame de cianură la fiecare gram de sambure,în funcție de mărimea fructului.Doza letală de cianură este 1,1 mg/kg.

alimente

2-Pește puffer- Pielea și organele sale sunt incredibil de otrăvitoare. Când este consumată, toxina numită tetrodotoxină vă poate paraliza mușchii și vă poate provoca moartea din cauza asfixierii, potrivit informațiilor de la Institutul Național de Sănătate.Peștele puffer este de 1.200 de ori mai mortal decât cianura.

alimente

3-Fasolea crudă conține un agent toxic.Fasolea cruda conține un agent toxic cunoscut sub numele de  hitohaemagglutnin. O mână de fasole consumata cruda (nu stiu de ce ai face asta,poate doar din curiozitate)poate provoca simptome precum vărsături și dureri de cap. Cu toate acestea, toxina este semnificativ redusa atunci când boabele sunt fiertesi preparate. 

alimente

alimente

4-Frunze de Rubarba sunt otrăvitoare, provocând probleme de respirație, convulsii, insuficiență renală și, în unele cazuri, moarte.Părțile comestibile sunt tulpinile și pețiolii frunzelor.

alimente

alimente


5-Uleiul de ricin este de obicei consumat pentru tratarea constipației, dar acest „medicament ” poate fi otrăvitor, deoarece bobul de ricin este încărcat cu o toxină ricină.Uleiul de ricin este utilizat în cosmetică, dar are și întrebuințări medicale. Uleiul de ricin are de asemenea numeroase beneficii pentru păr, unghii și ten.

6-Orezul-Fiecare porție de orez (aproximativ 1/4 ceașcă ) conține câteva micrograme de arsenic. Moartea cu orez este, în cel mai bun caz, un concept teoretic, deoarece ar fi nevoie de aproximativ 1.800 de căni pentru a te ucide. Probabil că ai avea o durere de stomac cu mult înainte să ajungi atât de departe. 

alimente

alimente

7-Marul-Unora le place să mănânce mere întregi, până la capăt. Cu toate acestea, ar trebui să știe că o singură sămânță de măr conține aproximativ 700 miligrame de cianură. Din fericire, ar trebui să mănânci aproximativ 200 de semințe pentru a te sinucide, iar mărul mediu are mai puțin de 10. 

photo 1590005354167 6da97870c757 - 999curiozitati.ro

8- Pâine prăjită arsă (și alimente arse în general).Consilierii Uniunii Europene în domeniul sănătății ne oferă tuturor o scuză bună pentru a arunca pâinea prăjită – reacția chimică care apare atunci când este arsă are ca rezultat producerea de acrilamidă, care ar putea provoca leziuni grave ale nervilor și cancer în timp.

charles deluvio vM8ZA7 5UyA unsplash - 999curiozitati.ro

9-Cartofii fierți lăsați la temperatura camerei prea mult timp, reîncălziți incorect sau depozitați mai mult de câteva zile pot provoca o formă de intoxicație alimentară numită botulism. 

Nu numai asta, dar cartofii cruzi pot dezvolta solanină, o otravă naturală care se poate dezvolta atunci când sunt expuși la lumina soarelui.

potatoes 1585060 1920 - 999curiozitati.ro

Multe alimente care s-ar putea dovedi fatale dacă sunt preparate incorect, consumate în exces sau pur și simplu consumate. Dela semințe de fructe la scorțișoară, la miere nepasteurizată, la rubarbă, fii atent la ce mănânci!