Nechezol,bautura romaniilor înainte de ’89

Bautura romanilor ,cafeaua, in vremea comunista avea alt nume ,mai exact ,nechezol .Pentru cei care nu stiu ce este acest nechezol, era defapt înlocuitorul cafelei pe care o bem zilnic fiecare dintre noi.

Nechezolul conținea: 20% cafea Robusta (din Africa), de cea mai proastă calitate, depreciată, mucegăită, care se prăjea, și 80% năut + ovăz, folosit și ca furaj pentru cai.Aceasta era reteta cafelei pe care romanii o aveau in vremea comunista.

Nechezol,bautura romaniilor

In data de 9 februarie 1979, Ceaușescu a oprit orice fel de import de cafea. Se mai putea găsi doar în shop-uri şi pe piaţa neagră. Pentru „prostime” s-a introdus cafeaua cu amestec, numită la mișto „nechezol”. 

Această alternativă de cafea in mare parte pe bază de plante este, avea foarte putina cofeină, fără gluten, era ușoara pentru stomac și digerabilă.La cate mărci de cafele exista in ziua de azi,nu stim exact ce bem ,prin urmare nu este mare diferența intre nechezol si cea ce consumam astăzi.

bautura

Cele 7 minuni ale comunismului:

  • Toata lumea avea de lucru.
  • Desi toata lumea avea de lucru, nimeni nu muncea..
  • Desi nimeni nu muncea, planul se facea peste 100%.
  • Desi planul se facea peste 100%, nu puteai cumpara nimic
  • Desi nu gaseai nimic de cumparat, toata lumea avea de toate.
  • Desi toata lumea avea de toate, toti furau.
  • Desi toti furau, niciodata nu lipsea nimic

CITESTE SI:

adevarat africa amuzant au schimbat lumea caini ceapa cele mai scumpe colturi ale lumii conspiratie craciun CURIOZITATI INCREDIBILE curiozitati oi de vazut fapte nestiute despre oi film woow firme renumite furnici ghinion incredibil ingenios interzis alimente limba romana logo mancare de craciun MESAJE ASCUNDE mesaje din logo mierea miliarde milioane mister nu stiai asta nu stiai asta despre regina OILE pisici razboi regina Elisabeta II-a ritual unic romania romanii violentii scump suntem unici surprinzatoare trib unic in lume viata furnicilor violenta in vorbire