4 fapte interesante despre Matryoshka,celebra păpușă rusă

Matryoshka este de fapt „numele de companie” pentru numele feminin Matryona, care era popular în secolul al XIX-lea printre țărani și înseamnă „mama unei familii mari”. Au fost inventate în anul 1890 și au apărut la Expoziția Mondială de la Paris din 1900 si de atunci au fost foarte celebre in toata lumea.

păpușă

1-În apropierea graniței ruso-chineze, în orașul chinez Manzhouli, se află un mall și un parc de distracții numit „Matryoshka”, cu oficial cea mai mare păpușă rusă din lume. 

2-Numărul figurilor care pot fi montate este de obicei 6 sau 7, deși există unele cu un număr mai mare de piese mai exact până la 100 de păpuși Matryoshka pot fi plasate una în alta.

3-  Dacă faci cadou cuiva cu o astfel de păpușă, este un semn de afecțiune și o dorință de viață fericită și lungă pentru acea persoană.

4- Rușii iubesc atât de mult aceste jucării încât au muzee de Matryoshka în cel puțin șase orașe din țară

surse https://www.rbth.com/arts/332116-matryoshka-russian-doll-facts

Citeste si:

adevarat afla raspunsul amuzant autotratament Baba Vanga caini ceapa clarvazatoare colturi ale lumii condensul geamurilor conspiratie craciun cult secret cum putem rezolva problema curiozitati despre ciocolata CURIOZITATI INCREDIBILE de vazut fara noroc film woow firme renumite furnici GHICITORI ghinion gninion incredibil ingenios interzis alimente limba romana logo mancare de craciun MESAJE ASCUNDE mesaje din logo mister nu stiai asta OAMENII GHINIONIST pisici placebo predictii razboi romania romanii violentii suntem unici surprinzatoare viata furnicilor violenta in vorbire