Povestea băiatului japonez,care își ducea fratele mai mic mort in spate

Aceasta este una dintre acele fapte care ne arată cu adevărat cum un copil atinge vârfurile limitelor emoționale umane.

În august 1945 au avut loc două atacuri majore din partea americanilor asupra japonezilor care aveau să aducă sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial,dar și care au lăsat in urma sute de mii de morți.

In acel an un bombardier american a aruncat prima bombă atomică din lume peste orașul japonez Hiroshima.Explozia a distrus 90% din oraș și a ucis imediat 80.000 de oameni; alte zeci de mii aveau să moară ulterior din cauza expunerii la radiații.

Trei zile mai târziu, a fost aruncata o altă bombă asupra Nagasaki, ucigând aproximativ 75.000 de oameni.

Joe O’Donnel a fotografiat Japonia după cel de-al Doilea Război Mondial ca fotograf de știri pentru armata americană.Acesta a surprins in una din cadrele sale un băiat stând în mijlocul ruinelor arse lângă un crematoriu.

Imaginea, cunoscută sub numele de „Băiatul care stă lângă cremator”,a impresionat o lume întreaga .Nimeni nu știe numele băiatului, dar fotografia a devenit o imagine sinistra a războiului nuclear. 

Povestea băiatului japonez

Povestea

Această fotografie sfâșietoare a fost făcută după bombardamentul atomic de la Nagasaki, Japonia, în 1945. Ea arată un băiat japonez stând atent, purtând cadavrul fratelui său care fusese ucis în bombardament. Crematorii improvizate au fost amenajate în afara orașului, iar acest băiat a mers cu fratele sau mort in spate in respectiva locatie unde urma sa fie incinerat.

Joe O’Donnel a relatat într-un interviu povestea băiatului japonez .

Am văzut un băiat de vreo zece ani căra un copil în spate. În acele vremuri, în Japonia, vedeam adesea copii jucându-se cu frații sau surorile lor mici pe spate, dar acest băiat era clar diferit. putea vedea că a venit în acest loc dintr-un motiv serios. Nu purta încălțăminte. Capul mic era înclinat pe spate de parcă copilul ar fi adormit adânc. Băiatul a stat acolo timp de cinci sau zece minute.Barbati care se ocupau de incinerare acolo s-au apropiat de el și ia cerut trupul pe care il cara in spate , și a zis: ′′ Dă-mi încărcătura pe care o aduci la spate ′′ și copilul a răspuns: :NU ESTE ÎNCARCATURA, ESTE FRATELE MEU ′′ .

„Bărbații au luat trupul de mâini și de picioare și l-au pus pe foc. Băiatul stătea drept, fără să se miște, privind flăcările. Își mușca buzele atât de tare, încât să nu plângă iar sângele se vedea cum se scurgea prin colțul gurii. Flacăra ardea jos ca soarele care apunea. Băiatul s-a întors și s-a îndepărtat tăcut”

Screenshot 663 - 999curiozitati.ro

Citeste si :

adevarat afla raspunsul amuzant autotratament Baba Vanga caini ceapa clarvazatoare colturi ale lumii condensul geamurilor conspiratie craciun cult secret cum putem rezolva problema curiozitati despre ciocolata CURIOZITATI INCREDIBILE de vazut fara noroc film woow firme renumite furnici GHICITORI ghinion gninion incredibil ingenios interzis alimente limba romana logo mancare de craciun MESAJE ASCUNDE mesaje din logo mister nu stiai asta OAMENII GHINIONIST pisici placebo predictii razboi romania romanii violentii suntem unici surprinzatoare viata furnicilor violenta in vorbire