Povestea de succes a cunoscutului brand KFC

Astăzi, aproape toată lumea cunoaste sau cel putin a auzit de KFC ,fiind una dintre cele mai mari mărci de fast-food din lume .Povestea de succes din spatele brandului este insa prea putin cunoscuta de multi .

Colonelul Sanders s-a născut într-o familie destul de modestă. Tatăl său era un mic fermier.Pe când avea doar cinci ani tatăl său a murit, lăsând tânăra familie să se descurce singură cum poate.Întrucât mama lui lucra nespus de mult , micul Sanders a rămas cu responsabilitatea de a avea grijă de fratele și surorile sale mai mici.Din acest motiv , a trebuit să învețe să gătească la o vârstă foarte fragedă pentru el.

Începând de la frageda vârsta de doar 12 ani a început sa aibă nenumărate joburi precum:

  • picta vagoane de cai
  • dupa ce a terminat clasa a șasea, a abandonat școala și a decis să lucreze ca fermier
  • la 16 ani, a mințit despre vârsta sa și s-a înrolat în armata Statelor Unite
  • dupa ce ce a părăsit armata, Sanders și-a găsit un loc de muncă ca muncitor la calea ferată
  • fiind concediat de la calea ferată, el a decis sa obtina o diploma și a început o carieră juridică ca avocat
  • La scurt timp după aceea, Sanders și-a urmat mama în Jeffersonville, unde și-a găsit un loc de muncă ca vânzător de asigurări de viață.
Povestea de succes
succes
Povestea de succes a cunoscutului brand KFC 2

Sanders obișnuia să gătească pentru familia sa într-o cameră și, a început să vândă mese călătorilor care opreau la gara din apropiere unde locuia.Mâncarea pe care o gătea era renumitul pui prăjit în tigaie, iar zvonul s-a răspândit în jur că oamenii ar putea lua o masă grozavă la Sanders.Pe măsură ce reputația sa de bucătar s-a răspândit, cererea pentru mâncare a crescut și, în cele din urmă, a decis să înființeze un restaurant.Din pacate pentru el in anul 1939, restaurantul său a ars.

Citeste si :Curiozitati despre oameni

În 1956, la șaizeci și șase de ani, colonelul și-a pus condimentele secrete și a plecat la drum în căutarea de restaurante pentru a vinde reteta sa secreta .A început să călătorească cu mașina la diferite restaurante și și-a gătit puiul prăjit pe loc pentru proprietarii de restaurante, păstrându-și insa rețeta secretă doar pentru el.Se spune ca spune că colonelul Sanders a fost refuzat de 1009 de înainte de a auzi primul său DA.

în 1964, la vârsta de 73 de ani, a vândut corporația pentru un total de 2 milioane de dolari. Rețeta KFC este super-secretă. În timpul vieții sale, colonelul Sanders a păstrat întotdeauna rețeta pe o bucată de hârtie, pe care a păstrat-o cu sfințenie în portofel. În aceste zile, rețeta este păstrată sub cheie la sediul KFC si  cu doar câțiva membri selectați ai companiei au acest la rețeta . Imaginea colonelului Sanders este încă folosită cu succes în promovare de către brandul KFC și în prezent.

 Potrivit Forbes, KFC este evaluat la 8,5 miliarde de dolari și ocupă locul 86 pe lista celor mai valoroase mărci din lume 2019 . 

La nivel global, KFC are peste 23.000 de restaurante în 140 de țări din întreaga lume.

Citeste si :

Distribuie mai departe