Proiectul Pegasus: Călătoria în timp a copiilor

Proiectul Pegasus reprezintă una dintre cele mai fascinante și controversate teorii ale conspirației legate de călătoria în timp.

Proiectul

Conform susținătorilor săi, acest program secret desfășurat de Agenția pentru Proiecte de Cercetare Avansată în Domeniul Apărării (DARPA) în anii 1960 și 1970 a avut ca scop antrenarea copiilor pentru a deveni călători în timp, capabili să observe și să documenteze evenimente istorice importante. Unul dintre cei mai cunoscuți promotori ai acestei teorii este Andrew Basiago, un avocat american care afirmă că a fost unul dintre acești copii selectați pentru proiect.

Conform lui Andrew Basiago, Proiectul Pegasus a început în 1968, în plin Război Rece, când Statele Unite căutau noi modalități de a obține avantaje strategice și tehnologice față de Uniunea Sovietică. DARPA, cunoscută pentru cercetările sale avansate și adesea controversate, ar fi fost însărcinată cu dezvoltarea unei tehnologii de călătorie în timp.

Proiectul

Basiago susține că Proiectul Pegasus a folosit o tehnologie bazată pe descoperirile lui Nikola Tesla. După moartea lui Tesla, în 1943, guvernul american ar fi confiscat toate notițele și proiectele acestuia. Printre aceste documente, s-ar fi aflat și schițele pentru un dispozitiv de teleportare și călătorie în timp. Proiectul Pegasus ar fi utilizat această tehnologie pentru a crea o mașină de timp funcțională, capabilă să transporte oameni, inclusiv copii, în trecut și viitor.

Conform teoriei, DARPA a selectat copii pentru Proiectul Pegasus din mai multe motive. În primul rând, se credea că mințile tinere sunt mai adaptabile și mai capabile să facă față stresului călătoriei în timp. În al doilea rând, copiii aveau o capacitate naturală de a accepta fenomene neobișnuite fără a le pune la îndoială sau a le considera imposibile. În plus, copiii ar fi putut trece neobservați în anumite contexte istorice, permițându-le să colecteze informații fără a atrage atenția.

Andrew Basiago afirmă că a fost selectat pentru Proiectul Pegasus la vârsta de șapte ani. El susține că a fost antrenat și pregătit pentru călătoriile în timp într-un centru secret, unde el și alți copii au fost supuși unor teste riguroase și unor programe de pregătire intensivă. Aceste programe includeau nu doar pregătirea fizică și mentală pentru călătoria în timp, ci și educația în diverse discipline, pentru a înțelege mai bine contextul istoric al misiunilor lor.

Proiectul

Basiago povestește despre numeroase călătorii în timp la care a participat în cadrul Proiectului Pegasus. Unul dintre cele mai notabile evenimente la care susține că a asistat a fost discursul lui Abraham Lincoln de la Gettysburg, din 1863. Basiago descrie cum a fost teleportat la locul evenimentului și cum a observat mulțimea și atmosfera din acea perioadă.

El mai afirmă că a fost martor la diverse alte evenimente istorice, inclusiv la crucificarea lui Isus Hristos și la semnarea Declarației de Independență a Statelor Unite. Basiago susține că aceste călătorii nu au fost simple observații, ci au avut scopul de a documenta și de a colecta informații detaliate care ar putea fi utile pentru guvernul american în prezent și în viitor.

Un alt aspect fascinant al mărturiilor lui Basiago este întâlnirea sa cu personalități celebre din trecut, precum George Washington și Thomas Jefferson. El susține că interacțiunile cu aceste figuri istorice i-au oferit perspective unice asupra evenimentelor și contextelor în care au trăit.

Proiectul

Conform lui Basiago, Proiectul Pegasus a utilizat mai multe dispozitive pentru călătoria în timp, inclusiv o „sferă temporală” și un „tunel de vârtej”. Aceste dispozitive ar fi fost capabile să transporte călătorii prin spațiu și timp, folosind o combinație de energii electromagnetice și gravitaționale. El descrie aceste dispozitive ca fiind bazate pe principii științifice avansate, inspirate din teoriile lui Nikola Tesla.

Basiago a prezentat și schițe și descrieri detaliate ale acestor dispozitive, menționând că ele foloseau un câmp de energie pentru a crea o „bule” temporală în jurul călătorului, protejându-l de efectele adverse ale călătoriei în timp. El susține că aceste tehnologii erau extrem de avansate și că guvernul american a continuat să le dezvolte și să le îmbunătățească de-a lungul decadelor.

Proiectul Pegasus și mărturiile lui Andrew Basiago au fost întâmpinate cu scepticism de majoritatea comunității științifice și a publicului larg. Mulți critici susțin că povestea lui Basiago este prea incredibilă și lipsită de dovezi concrete. Deși Basiago a prezentat numeroase detalii și descrieri, nu există dovezi fizice sau documentare care să susțină existența Proiectului Pegasus.

Un alt punct de controversă este lipsa oricăror alte martori sau participanți care să confirme povestea lui Basiago. Deși el susține că au existat mulți alți copii implicați în proiect, niciunul nu a ieșit public să-și susțină mărturiile. Aceasta a dus la întrebări cu privire la veridicitatea și autenticitatea declarațiilor lui Basiago.

De asemenea, multe dintre conceptele și tehnologiile descrise de Basiago sunt considerate nerealiste sau imposibile din punct de vedere științific. De exemplu, utilizarea micro-singularităților și câmpurilor gravitaționale pentru călătoria în timp este un subiect de dezbatere intensă în comunitatea științifică, iar majoritatea experților consideră că astfel de tehnologii sunt dincolo de posibilitățile actuale.

Proiectul

În ciuda scepticismului, povestea Proiectului Pegasus a captivat imaginația multora și a devenit un punct de referință în cultura populară legată de călătoria în timp și teoriile conspirației. Mărturiile lui Andrew Basiago au inspirat numeroase articole, cărți și lucrări de ficțiune, iar ideea unui program guvernamental secret de călătorie în timp a devenit o temă recurentă în filme și seriale de televiziune.

Proiectul Pegasus continuă să fie un subiect de dezbatere și speculație în comunitățile online dedicate teoriilor conspirației. Deși nu există dovezi concrete care să susțină existența acestuia, povestea a ridicat întrebări interesante despre posibilitățile și implicațiile călătoriei în timp.

În concluzie, Proiectul Pegasus rămâne una dintre cele mai fascinante și controversate teorii ale conspirației legate de călătoria în timp. Deși majoritatea experților și criticilor resping povestea ca fiind nefondată, mărturiile lui Andrew Basiago au captivat imaginația publicului și au inspirat numeroase discuții și dezbateri. Indiferent de veridicitatea sa, Proiectul Pegasus ilustrează dorința umană de a explora necunoscutul și de a depăși limitele timpului și spațiului.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Distribuie mai departe