Râpa Roșie Unică în Europa,dar prea putin promovata

Judetul Alba este foarte generos in peisaje extraordinare iar printre obiectivele turistice de vizitat se numara si Râpa Roșie.Aceasta rapa se afla la 3 Km de orasul Sebes si este foarte vizibila de pe autostrada.Toti care au trecut vreodata de la Sibiu spre Sebes nu au putut-o rata.Este extraordinar de frumoasa dar din pacate nu este prea promovata.

Mulți nu știu de această frumusețe a naturii.Este al doilea cel mai mare monument natural de pe mapamond după cel din Statele Unite. Pereții Canionului au înălțimi de aproape 100 de metri, cea mai înaltă culme a Canionului Râpa Roșie are peste 500 de metri.

Cazare in zona gasiti AICI

Râpa Roșie

Râpa Roșie
sursa foto facebok Ioana Marculescu 

Cand coborati de pe autostrada, aveati un indicator micut, o sageata spre Rapa Rosie. Se merge paralel cu autostrada o perioada de vreme. Drumul este pietruit, dar este ok. Cand ajungeti este o parcare si de acolo in padure neaparat sa o luati pe cararea din stanga.

Aici la Canionul Râpei Roșii se află un alt element unic: aici există una dintre cele mai mari pesteri din lume dezvoltate în pământ. Această celebră grotă, cunoscută și sub denumirea de „Gaura Hoților”, are 2 metri dezvoltare și 4,5 metri denivelare. Există tot felul de povești cu haiduci şi aventurieri… Legendele spun că pe vremuri această peșteră era folosită de hoţi ca ascunziș. Această „gaură” este o grotă săpată în roca Râpei, în apropierea potecii.(sursa Carmen Pankau).

Citeste si: