9 curiozități incredibile,despre regina Elisabeta II-a

Regina Elisabeta a II-a este cel mai longeviv monarh din lume .A urcat pe tronul Regatului Unit în urmă cu 70 de ani mai exact in anul 1952, la vârsta de doar 25 de ani. Este puțin probabil ca vreun alt monarh să domnească peste 70 de ani în viitor.

Unele fapte sunt chiar incredibile si va vor capta atentia la maxim.

1-Regina a iubit si iubeste inca animalele in special rasa de caini Corgis încă de când era tânără si in tot acest timp a deținut peste 30 de câini .În prezent, are grijă de doi corgis Candy și Vulcan.

regina

2-Nu are nevoie de permis de conducere, de plăcuță de înmatriculare sau de pașaport.

3- Regina sărbătorește două zile de naștere. De peste 200 de ani mai exact incepand din anul 1748 britanicii au tradiția ca suveranul lor să aibă și o zi de naștere oficială care să fie celebrată în popor.Prin urmare regina își serbează ziua de naștere care este in21 aprilie 1926 iar a 2 este ziua de naștere oficiala .Ziua ei oficială de naștere are loc într-o sâmbătă din luna iunie.Data specifică variază de la an la an .

4-Regina nu guvernează doar Marea Britanie ea domnește și peste multe alte locuri precum :Antigua și Barbuda, Barbados, Bahamas, Belize, Grenada, Jamaica, Papua Noua Guinee, Sfânta Lucia, Insulele Solomon, St Kitts și Nevis și St Vincent și Grenadine. sursa

5-În fiecare seară, înainte de culcare majestatea sa , se bucură de cate un pahar de șampanie .

6-Când Reginei i se dăruiește un animal rar, ea îl donează Grădinii Zoologice din Londra.Spre exemplu printre cele mai ciudate animale primite cadou se numărau : un elefant, două broaște țestoase, un jaguar și o pereche de castori.sursa

7-Când a izbucnit al Doilea Război Mondial în 1939, Elizabeth pe atunci doar o adolescentă și-a implorat tatăl sa o lase sa mearga si ea la razboi avand atunci vârsta de 14 ani .În ciuda refuzului si riscurilor, Elizabeth s-a alăturat în cele din urmă la Serviciul Teritorial Auxiliar pentru femei și s-a pregătit ca șofer de camion și mecanic în 1945, când avea 18 ani.sursa Acest lucru ar face din ea singurul monarh britanic din istorie care a fost antrenat să schimbe o bujie .

8-Regina Elisabeta a plătit în mod voluntar impozite pe venit și câștiguri de capital inca din 1992,desi prin lege nu era obligata sa faca acest lucru.

9-Ea deține 88 de lebede, precum și fiecare sturion, balenă și delfin din Marea Britanie.Acest fapt se datorează unei legi din 1324 declarata de regele Eduard al II-lea care spunea asa: „Regele(regina) va detine balenele și delfini capturați în mare sau în altă parte a tărâmului”, ceea ce înseamnă că oricare dintre aceste animale este capturat pe o rază de trei mile de țărmurile Regatul Unit este revendicat în numele Coroanei.sursa

regina
Screenshot 707 - 999curiozitati.ro
9 curiozități incredibile,despre regina Elisabeta II-a 4

Citeste si:

actorii albine amuzant BENEFICII DUS CALD beneficii dus rece beneficiile mierii biblia caini ceapa celebrități conspiratie craciun credinta curiozitati despre telefoane curiozitati elefanti CURIOZITATI INCREDIBILE curiozitati vin de ce aduce ghinion nr 13 elefantii se tem de albine ghinion GLADIATORI iepuri imediat imediat după ce ați atins incredibil indusii ingenios interzis alimente mierea mister nr 13 nu stiai asta oua piramide pisici Povestea punct rosu razboi romania România Secretele telefoanele ne fac prosti vanzare bunica VIN vopsim ouale

DE RETINUT:

  • Toate articolele de pe site sunt scrise de noi din informațiile luate din anumite cârti , fie traduse integral sau parțial de pe alte site-uri străine in limba romana.
  • Textele preluate in totalitate vor avea întotdeauna si sursa.
  • In cazul in care o persoana considera ca un material postat (text, foto sau video) încalcă drepturile de autor, persoana respectiva este rugata sa ne trimită un e-mail la adresa cristim.bn@gmail.com Pe baza informațiilor si dovezilor trimise pe adresa de e-mail, noi vom face modificările necesare.
  • Noi când ne inspiram de pe mai multe site-uri sau pur si simplu preluam anumite texte sau punem fotografii de pe un site anume, nu știm sigur daca intr-adevar acel site este autorul in drept sau a preluat din alta parte fără, însă, a menționa sursa sau sursele.
  • Daca observați greșeli gramaticale ,ne puteți de asemenea atenționa pe adresa de email menționată mai sus .
Distribuie mai departe