Top 10 cele mai ciudate si amuzante sarbatori din lume

În lumea vastă a sărbătorilor, există un colț aparte dedicat celor mai ciudate și amuzante evenimente festive. Unele sunt la nivel modial altele doar national.

Topul celor mai bizare zece sărbători din întreaga lume te va transporta într-o călătorie plină de surprize și excentricități culturale.

1- Pe 20 august 1897, Sir Ronald Ross (1857-1932) a făcut descoperirea crucială că țânțarii sunt vectori ai malariei, transmițând boala de la o persoană la alta. Această dată remarcabilă este comemorată la nivel mondial sub numele de Ziua Mondială a Tantarilor. Scopul acestei zile este de a promova un stil de viață sănătos și de a contribui la crearea unei lumi lipsite de țânțari. Este, fără îndoială, una dintre sărbătorile mai neobișnuite din întreaga lume!

sarbatori din lume

tantar

2- Ziua mărului Roșu

În fiecare an, pe 1 decembrie, avem ocazia de a celebra Ziua Gustă un Măr Roșu. Scopul acestei zile este să aducem un omagiu unuia dintre cele mai sănătoase și gustoase fructe oferite de natură. Pentru a marca această ocazie, puteți să vă bucurați de momente creative în bucătărie, pregătind, de exemplu, un desert delicios cu mere sau savurând cantități generoase de suc proaspăt de mere. Este momentul perfect pentru a aprecia beneficiile și gustul inconfundabil al acestui fruct minunat.

sarbatori din lume

mar

3- La nivel global, pe 8 mai a fiecărui an, este marcată Ziua Fără Încălțăminte. Să recunoaștem, adesea șosetele devin o sursă de disconfort, mai ales în zilele călduroase ale primăverii. Această zi specială oferă o oportunitate unică de a vă elibera picioarele și de a experimenta senzații diferite. Desculțarea picioarelor vă permite să simțiți direct podeaua răcoroasă, textura moale a ierbii proaspete sau nisipul granulos. Este un moment de relaxare și conectare cu mediul înconjurător, unde vă puteți bucura de senzația plăcută a libertății picioarelor fără constrângerile obișnuite ale șosetelor.

sarbatori din lume

Visul meu este sa locuiesc intr o asemenea casa 8 1 - 999curiozitati.ro

4-Pe 21 mai, se comemorează Sfârșitul Zilei Mondiale, marcând momentul în care apocalipsa era presupusă să aibă loc în 2011. Harold Camping, o personalitate radio americană și ulterior președinte al rețelei Family Radio Christian, a atras atenția lumii cu privire la iminența apocalipsei, fundamentându-se pe interpretarea sa a Bibliei. Conform predicției sale, Ziua Judecății trebuiau să aibă loc pe 21 mai 2011, când creștinii urmau să fie înălțați în Cer. El a mai afirmat că sfârșitul lumii era programat să aibă loc cinci luni mai târziu, pe 21 octombrie. La început, aceasta personalitate americana prevestea că doar 3% dintre oameni vor experimenta Raiul după Apocalipsa din 21 mai, iar această perioadă va fi urmată de cinci luni de încercări și suferință pentru restul umanității.

sarbatori din lume

Visul meu este sa locuiesc intr o asemenea casa 9 1 - 999curiozitati.ro

5-„Ziua fără creier”,este sarbatorita în data de 27 februarie, reprezintă o sărbătoare relaxată, încurajând oamenii să-și acorde o pauză de la sarcinile mentale solicitante și să se dedice activităților care nu solicită prea multă gândire. Obiectivul este de a se distra și de a oferi creierului o binemeritată perioadă de odihnă.

sarbatori din lume

6-21 ianuarie este Ziua aprecierii veverițelor, o zi pentru a recunoaște rolul pe care veverițele îl joacă în natură și în mediu.Lansată în 2001 de către specialistul în reabilitarea animalelor sălbatice din Carolina de Nord, Christy McKeown, această sărbătoare neoficială reprezintă o inițiativă menită să inspire oamenii să ofere semințe și nuci pentru aceste rozătoare adorabile.

Visul meu este sa locuiesc intr o asemenea casa 11 1 - 999curiozitati.ro

7- 3 iulie este ziua fasolei. Aceasta este o zi pentru a sărbători leguma de fasole în toate formele ei.Fasolea se numără printre cele mai străvechi plante cultivate înregistrate în istorie. Primele dovezi ale consumului de fasole datează cu aproximativ 9.000 de ani în urmă și au fost identificate în Thailanda.

Visul meu este sa locuiesc intr o asemenea casa 12 1 - 999curiozitati.ro

8- 7 august : Ziua Națională a Lenjeriei Intime.Inițiată în 2003, această zi a fost concepută pentru a aduce bucurie și pentru a sărbători exprimarea personală prin intermediul vestimentației. De asemenea, reprezintă o ocazie excelentă pentru ca oamenii să se simtă în largul lor în propriul corp și să îmbrățișeze diversitatea formelor și dimensiunilor. Deci, renunțați la inhibiții și alegeți lenjeria voastră preferată – este momentul să sărbătorim Ziua Națională a Lenjeriei Intime!

11 - 999curiozitati.ro


9-Ziua somnului, marcată pe 14 martie, a fost gândită pentru a compensa pierderea de timp cauzată de schimbarea orei. Cu toate acestea, aceasta este o sărbătoare care ar putea beneficia cu adevărat mulți oameni pe tot parcursul anului.

Visul meu este sa locuiesc intr o asemenea casa 13 1 - 999curiozitati.ro

10-Pe 28 septembrie se sărbătorește „Ziua Întrebărilor Absurde”, o inițiativă dezvoltată de un grup de profesori cu scopul de a încuraja copiii să pună mai multe întrebări în clasă.

Visul meu este sa locuiesc intr o asemenea casa 14 1 - 999curiozitati.ro

Citeste si:

Distribuie mai departe