Secretele ascunse,din cartile de joc.

În timp ce carțile au fost deseori asociate cu plăcerea și distracțiile, ele au avut, de asemenea, partea lor de controversă. In ceea ce privește jocurile de noroc, biserica a denunțat aceste cărți drept „cartea ilustrată a Diavolului”.Biserica era foarte opusă jocurilor cu cărți. Predicile au fost pronunțate împotriva folosirii cărților de joc, iar utilizarea lor a fost restricționată și uneori interzisă. Oamenilor li s-a spus că utilizarea cărților ar putea duce la crimă, necinste, beție, lupte și alte comportamente neplăcute. 

Primele exemple de cărți pot fi urmărite în India, Persia și Egipt, dar majoritatea experților sunt de acord că cărțile de joc provin din China, alături de jocuri precum Dominos și Mahjong. Chinezii au inventat hârtia și tipărirea și există exemple care pot fi urmărite până în China, datând până în 1294! Există chiar asemănări între carțile și pachetele de astăzi care au fost făcute acum 800 de ani!Se spune că Marco Polo a adus acest sistem de cartii din China în Europa.

Alți istorici cred că cărțile provin din Persia, unde s-au răspândit apoi spre est și India și China. De asemenea, s-au răspândit spre vest până în Egipt și, în cele din urmă, în Europa.

Erau fara jockeri si cu totul alte figuri. In Europa Evului Mediu au fost introduse figurile regalitatii, iar americanii au introdus jokerul.În anii 1800, înainte ca pokerul să devină cel mai popular joc de cărți din lume, americanii erau obsedați de un joc numit „euchre”. În acest joc, a existat o carte „juker” germană pe care designerii au transformat-o în cele din urmă într-un „joker”, adăugând clopotele și pălării floppy la design.Au fost schimbate de-a lungul anilor și adaptate societății pentru a rămâne relevante.

Există teorii, dar nimeni nu știe sigur motivul real. Cea mai comună despre care istoricii cred că este adevărată este că cele 52 de cărți reprezintă 52 de săptămâni într-un an .Cele două 2 culori roșu și negru – zi și noapte, iar cele 4 – treflă, caro, pică și inimă – se potrivesc celor 4 sezoane și 13 săptămâni pe sezon.Există douăsprezece scrisori judiciare care reprezintă cele 12 luni.

Jocul de cărți este un calendar agricol care ne spune despre săptămâni și anotimpuri.Cu fiecare nou sezon, era săptămâna Regelui, urmată de săptămâna Reginei, a lui Jack și așa mai departe, până când săptămâna AS schimbă sezonul și începe cu o culoare nouă.Jokerii erau folosiți în anii bisecți.

Stiai ca:Carol cel Mare (c. 742-814), reprezentat de K -INIMA ROSIE , a fost conducătorul medieval al Sfântului Imperiu Roman, primul imperiu european.

Data viitoare când jucați un joc de cărți, probabil că veți privi cărțile de joc diferit. 

Citeste si:

adevarat africa amuzant au schimbat lumea caini ceapa cele mai scumpe colturi ale lumii conspiratie craciun CURIOZITATI INCREDIBILE curiozitati oi de vazut fapte nestiute despre oi film woow firme renumite furnici ghinion incredibil ingenios interzis alimente limba romana logo mancare de craciun MESAJE ASCUNDE mesaje din logo mierea miliarde milioane mister nu stiai asta nu stiai asta despre regina OILE pisici razboi regina Elisabeta II-a ritual unic romania romanii violentii scump suntem unici surprinzatoare trib unic in lume viata furnicilor violenta in vorbire