Cultul secret și neștiut de multi,a lui Pitagora

Filosoful și matematicianul grec Pitagora,a început să-i învețe pe oameni filosofia și credințele sale, care se bazau pe matematică. Religia sa a devenit cunoscută drept pitagorism, iar adepții săi au fost numiți mathematikoi.Se pretinde ca Pitagora a inventat matematica pură si a fost adesea  numit primul matematician „adevărat” . Dar, deși contribuția sa a fost în mod clar importantă, el rămâne totuși o figură controversată.

Pitagoreii erau ca un cult religios ascetic. Ei credeau în reîncarnare și au condus ritualuri de purificare care încercau să ”ștergă” greșelile comise în viețile anterioare.În esență, ei credeau în reîncarnare; în mintea lor, sufletul uman se renăstea uneori în animale sau chiar plante.Ei credeau că sufletul uman este prins într-un ciclu continuu de moarte și reîncarnare.

Pitagora

Li s-a cerut să respecte multe reguli.  Nu puteau bea vin și li se cerea să respecte perioade de tăcere. Poate din acest motiv Pitagora interzice cu strictețe consumul de carne, ceea ce a făcut ca adepții săi să devină unii dintre cei mai timpurii vegetarieni cunoscuți.

 

Avea o mare  fobie de fasole. Acesta avea o teorie cum ca flatulente aveau un rol negativ asupra organismului si mai exact in timpul procesului ți se scurgea si o parte din viață si chiar din suflet . Pitagora a plătit chiar cu viata pentru fobia lui. In timp ce fugea de urmăritori ,a dat peste o potecă de fasole pe care nu o putea trece. Acest lucru a dus la capturarea lui și moartea imediată în fața acestui câmp.

bush beans g191fbd4d8 1280 - 999curiozitati.ro

Pentru cei ce nu știți sau pur și simplu ati uitat Teorema lui Pitagora:În ORICE triunghi dreptunghic,pătratul ipotenuzei este egal cu suma pătratelor catetelor.


Screenshot 711 - 999curiozitati.ro

Citeste si:

adevarat afla raspunsul amuzant autotratament Baba Vanga caini ceapa clarvazatoare colturi ale lumii condensul geamurilor conspiratie craciun cult secret cum putem rezolva problema curiozitati despre ciocolata CURIOZITATI INCREDIBILE de vazut fara noroc film woow firme renumite furnici GHICITORI ghinion gninion incredibil ingenios interzis alimente limba romana logo mancare de craciun MESAJE ASCUNDE mesaje din logo mister nu stiai asta OAMENII GHINIONIST pisici placebo predictii razboi romania romanii violentii suntem unici surprinzatoare viata furnicilor violenta in vorbire