Spălați-vă mâinile imediat după ce ați atins aceste 10 lucruri

Nu o sa iți vina sa crezi ca in aceste locuri mișuna miliarde de microbi .Trăim intr-o lume unde este imposibil să scăpăm de microbii . Potrivit cercetărilor , pe pământ trăiesc peste un trilion de specii de microbi. Trecând printr-o pandemie posibil ca si obiceiurile multora sa se fi schimbat când vine vorba de protecție împotriva anumitor microbi cu care avem de-a face zilnic fiecare dintre noi.

Astăzi va prezentam un top cu cele mai utilizate obiecte pe care sute sau chiar mii de oameni le ating zilnic si sunt invadate de diferiți microbi si sunt transmiși de la o persoana la alta doar prin simpla atingere.

1-Bureții tăi de bucătărie .Un studiu publicat anul trecut a arătat că, datorită densității unui burete de bucătărie, acesta poate adăposti mult mai multe bacterii decât se credea inițial.

Spălați-vă mâinile imediat
Untitled 1 - 999curiozitati.ro

2-Meniurile restaurantului din plastic sunt aproape imposibil de păstrat curat.

3-Mânerul pompei de benzină este probabil cel mai murdar lucru pe care îl vei atinge când alimentați .Imaginează-ți câți oameni au ținut mânerul fără să se spele pe mâini numărul cred ca duce spre 0 pentru ca cred ca nimeni nu face asta.

4 –Mânerele coșului sau carucioare pentru cumparaturi.In timpul pandemiei se dezinfectau ,dar o data cu numărul tot mai mic de infectări ,nu știm cat de des se mai dezinfectează .Mânerele coșului de cumpărături pot fi acoperite cu mai multe bacterii decât se găsesc în toaleta ta de acasă ,de exemplu!

5-Filtrul dvs. de cafea.Pentru a preveni germenii din ceașca ta de dimineață, este o idee bună să curățați bine rezervorul o dată pe lună. Doar umpleți-l cu oțet, lăsați-l să stea aproximativ 30 de minute, apoi treceți oțetul prin aparat. sursa

Spălați-vă mâinile imediat

Untitled 2 - 999curiozitati.ro

6-Banii si butoanele ATM-urilor de unde scoatem banii. Gândiți-vă acuma la  oamenii care își ling degetele atunci când numără banii ,Iar tu posibil sa ai respectivii bani la tine in portofel sau buzunar.

7- Robinetul de la bucatarie. Apa curgătoare de la robinet , o condiție ideală pentru creșterea si inmultirea bacteriilor.O ștergere zilnică sau săptămânală cu o soluție dezinfectantă ar trebui să vă ajute să mențineți această zonă sub control.

8-Telefonul mobil.Acesta se numara cu ușurință unul dintre cele mai murdare lucruri din viata ta de zi cu zi.

Spălați-vă mâinile imediat
Untitled - 999curiozitati.ro

9-Tocatorul .Cel din plastic poate fi mai ușor de curățat decât lemnul, dar unele au o mulțime de canale în care germenii se pot ascunde.

10-Piscinele mici de copii . Acestea pot fi o oaza de bacterii , deoarece copiii nu pot sa se curețe singuri înainte de a intra in apa de la piscină. În plus, scutecele de înot nu sunt eficiente în prevenirea scurgerii bacteriilor și urinei.

Păstrarea mâinilor curate este una dintre cele mai bune modalități de a preveni răspândirea infecțiilor și a bolilor. Este de asemena recomandat curățați și dezinfectați o suprafață sau un obiect, pe care il folositi foarte des iar prin acest mod puteți reduce destul de mult riscul de a contacta o boala pe care cu siguranța nu o dorești.. Exista produse care curata si dezinfectează in același timp.

surse: https://www.insider.com/things-covered-in-bacteria-2018-12#your-kitchen-sponges-should-be-changed-often-1

Citeste si: