13 superstiții înfricoșătoare,de care sa te feresti

Toată lumea are superstiții comune sau mici ritualuri pe care le fac pentru a se simți în siguranță.Aceste superstitii se regasesc în cultura și tradiția tuturor popoarelor.

superstiții înfricoșătoare

superstiții
superstitii

1-Nu-ți tăia unghiile noaptea.Tăiarea unghiilor noaptea va deranja sufletele strămoșilor noștri!” referindu-se la zgomotul enervant pe care îl fac aparatele de tăiat unghii.(superstitie thailandeza)

2-O mătură veche.Dacă vă mutați într-o casă nouă, nu aduceți mătura pe care ați folosit-o în vechea casa! Legenda spune că o mătură veche va mătura norocul,din noua casa.

3-Fluieratul.Fluieratul în interior și la soare sunt ambele sunt superstiții rusești și respectiv norvegiene.Fluieratul în interior se presupune că duce la probleme financiare în Rusia. În Norvegia, fluieratul la soare se presupune că aduce ploi.

superstiții înfricoșătoare

4-Nu așezați două oglinzi una față de alta. In Mexic și în alte părți, oglinzile orientate deschid o ușă pentru diavol.

5-Nu mergeți acasă direct după o înmormântare. O tradiție filipineză numită „pagpag” spune că oamenii nu se întorc niciodată direct acasă după o inmormatare.Altfel, un spirit rău ar putea veni dupa voi in casa.

6-A păși în rahat de câine. In Franța dacă o faci cu piciorul drept aduce ghinion ,dar daca, calci cu piciorul stang aduce noroc.

7- Nu te tunde marți. O tunsoare într-o zi de marți în India va provoca ghinion.

8-Nu strângeți niciodată mâna peste un prag.La Moscova, daca strângi mâna cu cineva peste o ușă, prin două camere diferite, atunci respectiva persoana va deveni dușmanul tău de moarte.

9-Nu pune pâinea cu susul în jos.În Italia, se consideră ghinion să pui pâinea cu susul în jos, fie pe masă, fie in coș.

10-Să nu ai șapte copii.Potrivit legendei argentiniene, există o superstiție conform căreia al șaptelea fiu se va transforma într-un vârcolac.

11-Nu intra într-o cameră cu piciorul stâng.În Spania, intrarea într-o cameră cu piciorul stâng vă va aduce ghinion.

12- Există o superstiție canadiană conform căreia viitoarele mame care au poftă de pește, dar nu îl mănâncă, vor ajunge să aibă un copil cu cap de pește.

13-Nu trece pe sub o scară.Această superstiție datează din Europa medievală: mersul pe sub scară simbolizează spânzurătoarea și moartea

sursa https://www.goodhousekeeping.com https://www.yourtango.com/self/common-superstitions-from-around-world-people-believe

Citeste si:

superstiții înfricoșătoare