Daisugi este o tehnică forestieră,care poate ajuta la stoparea defrisarilor
Daisugi este o tehnică forestieră veche de secole dezvoltată în Japonia ca o modalitate de a planta copacii deasupra altor copaci, ne-ar putea salva de defrișărari.

Asemanatoar cu faimoasa artă a bonsaiului, daisugi a implicat practic tăierea puternică a așa-numitului „arbore cedru-mamă”, astfel încât numai lăstarii cei mai drepți să fie lăsați să crească.De fapt, cu daisugi, nu tăiați niciodată copacul propriuzis, ci ramurile sale. Lăsând tulpina și rădăcinile libere pentru a prospera.ternică a așa-numitului „arbore cedru-mamă”, astfel încât numai lăstarii cei mai drepți să fie lăsați să crească.

Cedrii crescuți cu metoda daisugi cresc de fapt într-un ritm accelerat în comparație cu cei plantați în sol. Nu numai atât, dar această ingenioasă tehnică forestieră are ca rezultat și cherestea Kitayama, care este 140% la fel de flexibilă ca cedrul obișnuit, precum și 200% la fel de densă / puternică. În același timp, copacul matern continua să dea roade: el trăiește aproximativ 200-300 de ani, de aceea în viața sa el nu va da doar o singură recoltă.Exemplarele mai vechi pot produce până la o sută de lăstari la un moment dat, în diferite stadii de creșteresi unele trunchiuri pot ajuge până la 15 metri.Efectuată corect, tehnica poate preveni despăduririle și poate duce la cherestea perfect rotundă și dreaptă.

tehnică forestieră
tehnică
sursa foto Wrath of Gnon

În Romania in cinci ani de zile, conform Inventarului Forestier Naţional, ar fi fost tăiaţi ilegal 20 de milioane de mc de lemn anual, un prejudiciu de 4 miliarde de euro. Comisia Europeană a mai constatat că publicul nu este informat despre dimensiunea  jafului din  păduri. Numai din Maramureș, care este în topul județelor în care se taie ilegal păduri, în ultimii doi ani, au dispărut 110.000 de metri cubi de lemne, în timp ce cantitatea de lemn tăiată în mod ilegal în Bistriţa a fost de 30.000 de metri cubi, iar în Sibiu de 20.000 de metri cubi, în același interval. sursa

citeste si 🔰🔰🔰

amuzant animale caini ceapa copii craciun curiozitati despre craciu CURIOZITATI INCREDIBILE de groaza filme filme adevarate filme de vazut frig ger haine iarna imbracaminte incredibil inspaimantator interzis alimente LEGIAMUZANTE LEGI CIUDATE lilieci mister mos craciu nu manca nu stiai asta padure fermecata pantofi pisici porumbei poti muri pui remedii naturale renii lui mos craciun romania sarpe slanina tarani top top curiozitati top filme traditi craciun TUICA zapada

Related Post