Top 10 cele mai dominante religii din lume

Aceast articol informativ va oferă o bună privire de ansamblu asupra celor mai dominante religii din lume.Chiar dacă unele dintre aceste religii datează de mii sau câteva sute de ani,religia continuă să aibă un rol esențial în societatea de astăzi.

Religiile primare ale lumii se împart în două categorii: religiile avraamice,cum ar fi creștinismul ,iudaismul și islamul și religiile indiene, care includ hinduismul , budismul , sikhismul și altele.

1-Creștinismul este cea mai mare religie din lume, cu 2,4 miliarde de adepți în total.Creștinismul se bazează in viața pe învățăturile lui Isus Hristos.

2-Islamul este religia cu cea mai rapidă creștere din lume și are în prezent 1,8 miliarde de adepți în întreaga lume. Cuvântul in arabă pentru Islam înseamnă : supunere, pace și puritate. Conform religie fiecare musulman ar trebui să se roage de cinci ori pe zi la anumite ore din zi.Coranul este cartea sfântă în cadrul credinței islamice.

3-Hinduismul este cea mai mare religie din India și a treia cea mai mare religie din lume, cu 1,1 miliarde de adepți.In Credința hindusă spune că zeii pot lua multe forme.Hindușii cred în reîncarnare, ceea ce înseamnă că sufletul este etern și renaște constant într-o formă sau alta

4- Budismul.Budiștii nu cred nici într-un zeu.Poate unul dintre cele mai interesante fapte despre budism. Nu există dumnezeu pe care să-l urmezi și nu există niciunu căruia să te închine.Deși budismul este în general etichetat drept religie, fondatorul a spus de multe ori că nu este o religie, este pur și simplu un mod de viață.

cele mai dominante religii
dominante

5-Shintoism.Shintoismul este religia etnică a Japoniei si se concentrează pe puterile spirituale si se manifestă în locuri naturale, cum ar fi munți, râuri și alte aspecte ale naturii, inclusiv oameni și animale. Religia Shinto are multe ritualuri și obiceiuri , iar unele se practica si au loc chiar în fiecare zi.

6- Sikhismul .Este a 6 cea mai mare religie organizată din lume, cu aproximativ 30 de milioane de adepți.India esteo țară a diferitelor credințe de mii de ani. Multe dintre cele mai mari religii organizate din lume și-au luat naștere aici. Sikhismul, de asemenea, s-a născut în acest pământ.Religia își are rădăcinile în regiunea Punjab din nordul subcontinentului Indian.

7-Iudaismul este cea mai veche dintre religiile avraamice și este principala religie din Israel.Spre deosebire de alte religii, ei își folosesc propriul alfabet și limba atât în ​​scopuri seculare, cât și religioase.

8-Taoismul.Taoismul  este un tip de credință sau un mod de a gândi despre viață. Are cel puțin 2.500 de ani și provine din China .În loc să petreacă mult timp încercând să explice ce este Tao, taoiștii se concentrează pe a trăi o viață simplă și echilibrată, în armonie cu natura.

9-Șamanismul coreean.Șamanismul coreean este o religie cu ritualuri magico-religioase.Coreenii antici credeau că fiecare obiect are un suflet și, ca atare, ritualurile șamaniste includ adorarea spiritelor și a demonilor care locuiesc în anumite obiecte .

10-Confucianismul.Confucianismul este o religie străveche care provine din învățăturile filozofului chinez Confucius. Aceasta religie incurajează o anumită ordine socială, respectul pentru persoanele în vârstă, respectul și înălțarea profesorilor și binele general al comunității. Confucius a pus mare accent pe relațiile familiale și a crezut că acestea formează fundamentul oricărei societăți civilizate.

SURSA -de inspiratie

cele mai dominante religii

Screenshot 10 - 999curiozitati.ro

CITESTE SI:

adevarat africa amuzant au schimbat lumea caini ceapa cele mai scumpe colturi ale lumii conspiratie craciun CURIOZITATI INCREDIBILE curiozitati oi de vazut fapte nestiute despre oi film woow firme renumite furnici ghinion incredibil ingenios interzis alimente limba romana logo mancare de craciun MESAJE ASCUNDE mesaje din logo mierea miliarde milioane mister nu stiai asta nu stiai asta despre regina OILE pisici razboi regina Elisabeta II-a ritual unic romania romanii violentii scump suntem unici surprinzatoare trib unic in lume viata furnicilor violenta in vorbire