Top 12 fobii,mai mult sau mai putin ciudate

Există multe lucruri de care oamenii se tem, dar iată cele mai frecvente 12 fobii:

1-Claustrofobia este teama de a fi în zone închise.Senzatia de frica este aceeasi ori de cate ori se afla in spatii inchise, de mici dimensiuni, traind teama ca va fi prinsa intr-o capcana.

2-Cinofobia este o frică extremă față de câini. Această fobie poate fi mai frecventă decât credeți, deoarece afectează aproximativ 5% din populație. Cinofobia este adesea rezultatul unei întâlniri traumatice cu un câine în timpul copilăriei.

3-Arahnofobie-Păianjenii pot fi înfricoșători și dezgustători pentru majoritatea oamenilor, dar un arahnofob va avea un răspuns extrem de exagerat și de panicat atunci când va întâlni chiar și cea mai mică dintre aceste creaturi cu 8 picioare.

4-Glosofobie-este frica de a vorbi în public .De exemplu, există oameni care sunt aproape timizi să vorbească în public, dar pot să danseze, să cânte sau să susțină alte spectacole în public, fără probleme.

5-Aerofobie-este frica de a zbura.Se estimează că un procent de 25% dintre oameni suferă de aerofobie în timpul zborului cu avionul.

6-Fobia dentară – este o afecțiune mai gravă în care o persoană evită dentistul cu orice preț. 

7-Frica de intuneric.Pentru mulți copii, stingerea luminilor poate însemna o suferință cumplita, de teama o vietate infricosatoare va ieși de sub pat sau în spatele ușii dulapului. De fapt, frica de întuneric este una dintre cele mai frecvente temeri ale copiilor.

8-Brontofobie: frica de tunete si fulgere.Chiar dacă oamenii cu brontofobie își pot da seama că tunetul nu le va face rău, ei pot refuza să iasă afară în timpul unei furtuni.

9-Tripanofobia– este frica extremă de o procedură medicală care implică injecții și ace hipodermice. Cei care au această fobie evita testele de sânge și îngrijirea medicală, chiar dacă sunt extrem de bolnavi p. Se estimează că 10% dintre adulții suferă de trippanofobie

10- Somnifobia – teama de a adormi.Această fobie poate fi legată de frica de moarte, persoana temându-se că nu se va mai trezi din somn.

11-Coulrofobia -este o fobie des întâlnită, deseori la copii.Este adevărat că clovnii pot produce în noi sentimente și emoții diferite, nu ne afectează pe toți în egală măsură.

Top 12 fobii

12

12-Hilofobia- teama de copaci.Aceasta este deseori cauzată de filmele şi poveştile în care există păduri întunecoase şi înfricoşătoare.

13-ABLUTOFOBIETeamă patologică de a se spăla sau de a face baie, asociată cu teama de apă caldă sau apă rece, de apă în general , teamă de vătămare a pielii de către apă; aceasta duce la evitarea de a se spăla pe perioade lungi de timp.

14- Gimnofobia– este teama de nuditate, de a nu fi vazut gol, dar si de a vedea alte persoane dezbracate, chiar in situatii normale. 

Fobiile determină oamenii să schimbe modul în care trăiesc pentru a evita obiectul fricii lor.

Citeste si :

adevarat afla raspunsul amuzant autotratament Baba Vanga caini ceapa clarvazatoare colturi ale lumii condensul geamurilor conspiratie craciun cult secret cum putem rezolva problema curiozitati despre ciocolata CURIOZITATI INCREDIBILE de vazut fara noroc film woow firme renumite furnici GHICITORI ghinion gninion incredibil ingenios interzis alimente limba romana logo mancare de craciun MESAJE ASCUNDE mesaje din logo mister nu stiai asta OAMENII GHINIONIST pisici placebo predictii razboi romania romanii violentii suntem unici surprinzatoare viata furnicilor violenta in vorbire