Traditii si ritualuri ciudate,a unui trib din Africa

Există undeva în Africa aproape de granița cu Angola diferite triburi care ce trăiesc izolate de restul lumii si au propriile obiceiuri pastrate de secole..Cele mai cunoscute triburi cele Himba, probabil datorită aspectului și obiceiurilor lor foarte interesante si unice in lume spre exemplu:

 • Dieta lui Himbas constă în principal din terci de mais (făină de porumb), lapte și produsele sale, carne, ouă și fructe/ierburi de sezon.
 • Tribul practica un sistem de poligamie, un bărbat poate avea până la 3 soții.Bătrânii tribului își permit si pot avea șase sotii.
 • Fiecare soție are propria ei colibă ​​unde locuiește cu copiii lor.

trib din Africa

 • După căsătorie, un băiat Himba este considerat bărbat, spre deosebire de o fată Himba, care nu este considerată o femeie cu drepturi depline până când nu dă naștere unui copil.
 • Focul Sfânt joacă un rol foarte important în viața Ovahimba, paznicul focului (de obicei cel mai în vârstă și cel mai respectat om al tribului) are grijă de foc și se asigură că mocnește mereu. Este locul unde au loc toate ritualurile religioase.Nu ai voie să treci linia sfântă dacă ești străin sau nu ai fost invitat în sat. Linia sfântă pleacă de la intrarea principală a colibei șefului și merge drept, trecând pe lângă focul sfânt, până la intrarea în incinta vitelor.Focul se ține viu până la moartea paznicului , iar când asta se întâmplă, acestuia i se arde coliba.
 • Femeile din tribul Himba merg topless, purtând doar bijuterii tradiționale lucrate manual și o fustă de piele destul de simplă.
 • Crema de ocru roșu pentru care Himba sunt faimoși este făcută prin sfarmarea marunt a pietrei de ocru (Hematit) .Aceste fragmentele se amestecă cu unt, se încălzesc ușor cu fum și se aplică pe piele si ii ajuta pe membri tribului sa mentina pielea curată și umedă și, într-o oarecare măsură, blochează creșterea părului pe corp.
trib din Africa
trib
 • La opt ani, o fată poate devine mireasă și este evaluată la patru vaci, iar o vaca la 700 de dolari. Pe măsură ce fata crește, prețul pentru ea crește.si el.
 • Când concep copilul, în timpul actului sexual femeia cântă un cantec viitorului copil pentru a-l invata.Când femeia ramane însărcinată, urmează să învețe moașele și femeile mai mari cântecul acestui copil.
 • Pe măsură ce micuțul crește, toți cei din trib trebuie să-și învețe cântecul. Dacă i se întâmplă ceva – se îmbolnăvește, are un accident sau se rănește, persoana cea mai apropiată începe să-i cânte cântecul.
 • Daca pe glezna este pictata o dunga neagra, înseamnă ca au născut o singura data, daca au doua dungi, au doi sau mai multi copii.
 • Una dintre cele mai vechi și neobișnuite tradiții ale civilizației occidentale pe care Himba le respectă până în zilele noastre este legată de regula conform căreia fiecare oaspete care calcă pragul casei unui bărbat poate face sex cu gazda.
 • Un alt obicei ciudat este interzicerea spălatului cu apa. În loc să facă baie în apă, femeile fac așa-numitele. „Baie parfumată”, frecându-ți pielea întregului corp cu o rășină parfumată,

Trăind izolat acest trib , nu de foarte mult timp au deschis posibilitatea turiștilor de a-și vizita obiceiurile și cultura. Din cauza necesitati de banii care sunt plătiți de vizitatori ajută la menținerea triburilor și tradițiilor lor vii. În prezent, aproximativ 50 000 de himba trăiesc în Namibia. Deși există multe sate mici Himba în toată regiunea Kunene, doar câteva dintre ele își păstrează stilul de viață tradițional. Tradus liber din limba Otjiherero, cuvântul Himba înseamnă cerșetor.

sursele : 1 2

Citeste si:

amuzant animale caini ceapa copii craciun curiozitati despre craciu CURIOZITATI INCREDIBILE de groaza filme filme adevarate filme de vazut frig ger haine iarna imbracaminte incredibil ingenios interzis alimente LEGIAMUZANTE LEGI CIUDATE lilieci mister mos craciu nu manca nu stiai asta padure fermecata pantofi pisici porumbei poti muri pui remedii naturale renii lui mos craciun romania sarpe slanina tarani top top curiozitati top filme traditi craciun TUICA zapada