Trucuri utile pentru dezghețarea rapida a vehiculelor iarna

Odată cu revenirea iernii cu toții cautam trucuri utile, pentru dezghețarea cat mai rapida a mașinilor.O data cu iarna revine și una dintre problemele care afectează majoritatea șoferilor : parbrizul înghețat și aburit. Mulți oameni își petrec diminețile în frig, încercând să dezghețe geamurile mașini.În diminețile geroase de iarna,curățarea parbrizului este o necesitate plus ca este este ilegal să conduceți cu vederea distorsionată.

Am cautat și am întrebat de asemenea experții sa ne dezvăluie trucuri simple dar de mare folos in lunile de iarna ,când avem de pornit la drum dar avem parbrizul înghețat bocnă.

trucuri utile

utile

Un truc ingenios și until ca sa oprești înghețarea parbrizului in timpul iernii este sa frecați o jumătate de ceapă crudă pe geamurile mașinii cu o noapte înainte ca temperaturile să scadă sub 0 grade.

 Există si câteva soluții diferite care vor ajuta la topirea mai rapidă a gheții de pe mașină. Amestecați alcoolul într-o sticlă cu pulverizator (poate sa fie și spirt ,jinars ,fiecare ce alcool are prin casa 😀 ) și detergent de vase ,și pulverizați peste geamurile mașini .Utilizați o proporție de alcool și detergent de vase egală cu 2: 1 .

Pulverizați parbrizul mașinii cu o soluție salină. Acest amestec de apă și sare dizolvă toate urmele de gheață printr-o reacție chimică care eliberează căldură. Ionii din sare scad punctul de îngheț al apei, ceea ce face mai dificilă reînghețarea. Pulverizați soluția salină pe parbrizul mașinii și înainte de îngheț dar și după ,pentru a putea îndepărta gheata mai rapid.

Dezinfectantul pentru mâini ca tot este la moda si al avem majoritatea la noi in aceste vremuri tulburi pentru omenire poate ajuta la deschiderea încuietorilor și a ușilor înghețate.Ca măsură preventivă Pulverizați cheia cu WD-40 .

Dacă doriți să încercați și trucuri utile mai avansate, puteți încerca crema de ras pe parbriz și așternutul pentru pisici pus într-o șosetă.Asta este ceva nou și pentru noi,Aplicați o cantitate mică de cremă de ras și după ștergeți cu o cârpă uscată,va ajuta la prevenirea aburirii sticlei, va absorbi umezeala și mirosurile.

Alternativ pe lângă aceste trucuri utile , pe piață există diverse raclete de gheață , practice, economice, mici și întotdeauna gata de utilizare sau pur și simplu spray-ul de dezghețare din magazine.

Dacă mașina nu pornește timp de 15-20 de secunde, încercați să faceți următoarele: readuceți cheia în poziția inițială și lăsați bateria să se odihnească timp de 2 minute, apoi repetați din nou. Nu repetați acest proces de multe ori – acest lucru nu va face decât să înrăutățiți starea bateriei.

 Sau si mai simplu:Acoperiți parbrizul cu o pătură peste noapte. Dimineața, rămâne doar de dat jos pătura, toată zăpada și gheața vor fi pe ea. În același timp, geamul va fi curat și nu va trebui să pierdeți timpul și să vă gândiți cum să dezghețați parbrizul mașinii.Este o metoda mai primitiva dar eficienta,

Ce NU trebuie să faceți când vă dezghețați mașina:

  • NU folosiți apă fierbinte pentru a dezgheța parbrizul mașinii – contrastul de frig și cald vă poate sparge geamul!
  • NU încercați să dezghețați geamurile laterale deschizându-le, deoarece se poate deteriora sistemul electric.
  • NU conduceți decât dacă toate geamurile și oglinzile sunt curatate.
  • NU conduceți daca aveti zăpadă pe plafonul mașinii.
  • Nu porniți ștergătoarele până nu sunt complet libere de gheață și zăpadă, altfel riscați să le rupeți și să zgâriați parbrizul
  • NU folosiți mâinile pentru a vă șterge geamurile deoarece veți lăsa urme grase.
Screenshot 683 - 999curiozitati.ro

CITESTE SI:

adevarat afla raspunsul amuzant autotratament Baba Vanga caini ceapa clarvazatoare colturi ale lumii condensul geamurilor conspiratie craciun cult secret cum putem rezolva problema curiozitati despre ciocolata CURIOZITATI INCREDIBILE de vazut fara noroc film woow firme renumite furnici GHICITORI ghinion gninion incredibil ingenios interzis alimente limba romana logo mancare de craciun MESAJE ASCUNDE mesaje din logo mister nu stiai asta OAMENII GHINIONIST pisici placebo predictii razboi romania romanii violentii suntem unici surprinzatoare viata furnicilor violenta in vorbire