Descopera motivul,pentru care unele tari nu sărbătoresc Crăciunul

Se precizeaza ca aproximativ 40 de tari dintre cele aproape 200 existente nu sărbătoresc Crăciunul.Perioada de Crăciun este una dintre cele mai importante sarbatorii pentru creștinii ,mai exact peste 2,1 miliarde de oamenii .

wfNdWqJuiDgNTQfknDVC 1 r9qu2 - 999curiozitati.ro

Nimeni nu știe adevărata naștere a lui Isus! În Biblie nu este dată nicio dată, așa că de ce o sărbătorim pe 25 decembrie?  Citând o sursă Britannica, prima dată înregistrată a sărbătoririi Crăciunului pe 25 decembrie a fost în anul 336, pe vremea împăratului roman Constantin el a fost primul împărat roman creștin care a introdus aceasata sarbatoare.Multe tradiții de Crăciun, cum ar fi împodobirea pomilor, au început în Germania și s-au răspândit mai târziu în alte părți ale lumii, în special în Anglia și Statele Unite. 

iZRBmHkIqwiOioIIyqwW 1 bd8k1 - 999curiozitati.ro
Crăciunul

Crăciunul este sărbătorit pentru a ne aminti nașterea lui Isus Hristos ,desi in ultimii anii are o semnificatie mai mult comerciala si incepe cu o luna inainte ,mai ales in magazine unde suntem inundati cu diferite produse si oferte specifice Craciunului, gen cum sunt ofertele de mai jos.

Crăciunul
Crăciunul -produse

Stiati ca ,musulmanii cred în Isus, dar nu cred că El este Dumnezeu sau fiul lui Dumnezeu.Conform religiei islamice, nașterea lui Isus a avut loc fie în martie, fie în septembrie, pe baza indicațiilor anotimpurilor din Biblie.

Rușii il sărbătoresc pe 7 ianuarie în loc de 25 decembrie.Motivul este ca Biserica Ortodoxă Rusă folosește vechiul calendar „Iulian” pentru zilele de sărbătoare religioasă.

Martorii lui Iehova nu celebrează nici o sarbatoare insclusiv zilele de nastere.

Si totusi exista unele tari care nu au de a face cu aceasta sarbatoare precum:

  • Arabia Saudită-bisericile, crucile și întâlnirile creștine de orice fel sunt ilegale în toată țara. Nu există biserici și chiar și purtarea oricărui fel de simbol religios este interzisă aici.
  • Somalia- Crăciunul a fost interzis în 2015, la șase ani după ce țara a adoptat Sharia (legea islamică). În fiecare an, există un anunț care le reamintește cetățenilor că sărbătorirea Crăciunului este ilegală.
  • Pakistan – ziua de Crăciun este o sărbătoare publică în Pakistan, dar numai pentru că este ziua de naștere a fondatorului țării islamice, Muhammad Ali Jinnah.
  • Coreea de Nord-
  • China-sărbătorește Crăciunul în mod comercial mai exact la ei brazii sunt albastrii sau alte culori
  • Coreea de Nord-creștinismul este ilegal – credincioșii trebuie să sărbătorească Crăciunul în secret , în pădure sau alte locuri retrase si ascunse,
  • Egipt –
  • Tailanda-
  •  Israelul – desi găzduiește unele dintre cele mai sfinte locuri, inclusiv Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, Biserica Nașterii Domnului și Piața Manger din Betleem și orașul Nazaret aici nu se sarbatoreste Craciunul

surse: https://lifefromabag.com/countries-that-dont-celebrate-christmas/ https://lifefromabag.com/countries-that-dont-celebrate-christmas/ https://www.opendoorsusa.org/christian-persecution/stories/5-countries-christmas-crime/

CITESTE SI: