Descopera 12 alimente cu o durată lungă de valabilitate sau chiar care nu expiră niciodată

Multe alimente din lista noastră au o durată lungă de valabilitate sau pur si simplu nu au nici un termen de expirare dar care sunt de obicei elementele de bază dintr-o bucătărie.

1-Fructele si legumele conservate se precizează ca pot avea o valabilitate de până la șase ani. Daca borcanul sau cutia este deteriorata este indicat sa nu le consumați. Multe legume si fructe se pot păstra bine si la congelator doar ca valabilitatea este mai scăzută mai exact intre 8 și 12 săptămâni .

2-Fasole uscată si lintea – acestea pot avea termen de valabilitate nelimitat ,daca sunt depozitate corespunzator. Singura problema ar fi ca pe măsură ce trece timpul, fasolea si lintea pot deveni și mai uscate, așa că, dacă le gătiți o sa dureze o perioada mai lunga de timp pana ce vor fierbe respectiv gați. Asigurați-vă că le depozitați într-un loc răcoros și uscat, ferit de lumina directă a soarelui.

 valabilitate

3 Pastele uscate-daca sunt ambalate într-o pungă de plastic sigilată, le puteți depozita așa cum sunt în cămară.Acestea pot avea termen de valabilitate de pana la 3 ani.

4-Fulgi de ovăz-acesta poate avea un termen de valabilitate de până la doi ani.

5-Murăturile -Borcanele nedeschise cu murături pot rezista de pana la 4 ani. Nicio legumă nu ar trebui aruncată dacă poate fi conservată sau murată. Printre preferatele romanilor ar fi urmatoarele:Sfecla,Ciupercile,Ouă,Castravetii,Varza,Conopita,etc

6-Popcornul-mai exact boabele de popcorn care nu au termen de valabilitate si se pot păstra ani buni de zile .

7-Mierea-daca se păstrează într-un borcan bine inchis ermetic pentru a nu pătrunde umiditatea ,pur si simplu nu are termen de valabilitate mai exact este pentru totdeauna .Trebuie stiut ca mierea, are si proprietăți antivirale și antibacteriene.Dacă se cristalizează, adaugati putina apă caldă și amestecați mierea până când cristalele se dizolvă.

 valabilitate
Descopera 12 alimente cu o durată lungă de valabilitate sau chiar care nu expiră niciodată 3

8-Orezul-se păstrează ani de zile, atâta timp cât rămâne inchis etanș, se precizează ca rezista si pana la 30 de ani.

9-Măslinele – daca nu este deschis borcanul sau conserva pot rezista până la trei ani,

10-Untul de arahide-dacă este pastrat intr-un loc ferit de soare ar putea avea termen de valabilitate de pana la cinci ani.

11-Otetul de mere-este un ingredient important in bucătărie , dar pe lângă asta mai are și multe beneficii pentru sănătate .

12-Sarea-este folosita de secole ca instrument de conservare a altor alimente. Pentru ca sa adăugat iod la sarea de masă reduce termenul de valabilitate la 5 ani. Sarea pura ca si mierea in mod normal nu are termen de valabilitate.

surse: https://www.tasteofhome.com/article/long-term-food-storage-staples-that-last-forever/ , https://www.eatthis.com/food-that-doesnt-go-bad/

CITESTE SI:

actorii albine amuzant BENEFICII DUS CALD beneficii dus rece beneficiile mierii biblia caini ceapa celebrități conspiratie craciun credinta curiozitati despre telefoane curiozitati elefanti CURIOZITATI INCREDIBILE curiozitati vin de ce aduce ghinion nr 13 elefantii se tem de albine ghinion GLADIATORI iepuri imediat imediat după ce ați atins incredibil indusii ingenios interzis alimente mierea mister nr 13 nu stiai asta oua piramide pisici Povestea punct rosu razboi romania România Secretele telefoanele ne fac prosti vanzare bunica VIN vopsim ouale

Distribuie mai departe